Kunststof bedrukking

Kunststof bedrukking

Kunststof bedrukkingNIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van VOB Hardenberg? Vul uw e-mailadres hieronder in.

Kunststof bedrukkingen

Kunststoffen worden voornamelijk in zeefdruk of flexo bedrukt, de mogelijkheden hierbij zijn uitgebreid maar de technieken die worden toegepast kennen enkele belangrijke nadelen t.o.v. offset. De kwaliteit is grover, de productietijd bij grote oplagen is langer en de kosten hiervan zijn juist dan hoger.

Belangrijke toepassingen op het gebied van inkten in offsetdruk, welke in samenwerkingsverband met onze inktleveranciers en toeleveranciers van kunststofmaterialen zijn ontwikkeld, hebben geleid tot een hoge kwaliteitsstandaard bij VOB. Alle voorbehandelde kunststoffen kunnen probleemloos worden gedrukt op onze grootformaat hybride pers. Ook andere materialen met een gesloten oppervlak kunnen met dezelfde techniek worden bedrukt. Voorbeelden zijn etiketten, mirricard, maar ook materialen met linnenstructuur zoals schildersdoeken.

KUNSTSTOF BEDRUKKINGEN

Dit symbool met pijlen en een getal of letters is een identificatiesymbool voor kunststof. Het cijfer in het symbool geeft de soort kunststof weer volgens de SPI-codering. Deze codering is in de VS op verschillende plaatsen verplicht, maar in Europa is het gebruik vrijwillig. De symbolen van de SPI zijn bedoeld voor identificatie (b.v. bij afvalscheiding) maar mogen niet als recyclingsymbool worden gebruikt. De nummers 1 t/m 6 staan voor de meeste gebruikte polymeren (1=PET, 2=HDPE, 3=PVC, 4=LDPE, 5=PP, 6=PS, 7 staat voor de overige kunststoffen). Het symbool geeft slechts aan dat de kunststof kan worden gerecycled, maar niet dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.CONTACT OPNEMEN
Bel me terug

Stuur mij een e-mail

Maak een afspraak

SOCIAL MEDIA

CERTIFICERING

WERKT VOOR

PRODUCTEN

TECHNIEKEN

NOVITEITEN

OVER DE VOB