IPA-vrij drukken

IPA-vrij drukken

IPA-vrij drukken

Duurzame inzetbaarheid personeel
mVOB
LoChem plaatmateriaal
FSC® CoC gecertificeerd
Inline UV lakken
IPA-vrij drukken
Kunststof bedrukking
HighLine XM Screening
E-commerce


NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van VOB Hardenberg? Vul uw e-mailadres hieronder in.

IPA–vrij drukken

 

Een innovatie van VOB Hardenberg

Het milieuaspect krijgt voortdurend de aandacht. Wist u dat wij al sinds 1985 alcohol (IPA) vrij drukken en dat dit bij VOB is ontwikkeld? De overheid streeft ernaar dat er binnen de bedrijfsvoering maatregelen getroffen worden om de emissies ten gevolge van het gebruik van Iso-propylalcohol (IPA) in het vochtwater te reduceren.

 

IPA vrij drukken

Al in 1984 is een team van specialisten (leveranciers en eigen technisch personeel) bij VOB in Hardenberg gestart met een intensief onderzoek om het gebruik van IPA te beperken. Gedreven door kennis en ervaring, is het team in staat geweest om in 1985 met een eerste drukpers volledig IPA-vrij te draaien, zonder dat concessies gedaan moesten worden aan de kwaliteit van het drukwerk. In de loop van hetzelfde jaar draaide het volledige machinepark IPA-vrij.

De ontwikkelingen hierin zijn zeker niet stil blijven staan, concentraties van alcoholvervangende middelen zijn verlaagd en de continuïteit van het productieproces is sterk verbeterd. Door de steeds veranderende samenstelling van papier en inkt blijft het noodzakelijk om met regelmaat testen uit te voeren met verbeterde producten, om daarmee ook de voorspelbaarheid van het productieproces in de toekomst te waarborgen.

'Wij zeggen wat we doen en doen wat zeggen'CONTACT OPNEMEN
Bel me terug

Stuur mij een e-mail

Maak een afspraak

SOCIAL MEDIA

CERTIFICERING