Uitgave over speelgoedfabrikant Fernand Martin

Uitgave over speelgoedfabrikant Fernand Martin

Uitgave over speelgoedfabrikant Fernand MartinNIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van VOB Hardenberg? Vul uw e-mailadres hieronder in.

Opnieuw werd VOB verkozen door auteur Lourens Bas en fotograaf/uitgever Arthur Verdoorn om hun derde boek over speelgoed te maken en zij besloten dit nieuwe boek ook nu weer in eigen beheer uit te geven. Boeken over speelgoed worden meestal in kleine oplagen gedrukt om in verzamelaarskringen als bron van kennis en veelal ook als catalogus te dienen.

Om internationaal alle verzamelaars te kunnen bereiken is de taalkeuze voor het boek belangrijk en wordt bepaald door de grootte en de verspreiding van de doelgroep van speelgoedverzamelaars.

Het eerste boek over in Waddinxveen geproduceerd houten speelgoed (hardcover, 143 pag. in slipcase) verscheen in 2003 in het Nederlands en Engels. Het tweede boek (hardcover, 243 pag.), een rijk geïllustreerd werk over tollen, werd in 2011 alleen als Engelse editie uitgebracht. Het derde boek dat thans ook weer bij VOB wordt gedrukt (hardcover, 243 pag., 700 afb. in kleur)beschrijft het oeuvre van de beroemde Franse speelgoedfabrikant Fernand Martin en zijn epigonen.


De grote verdienste van deze creatieve en inventieve ingenieur Fernand Martin (1849-1919) bestond er uit dat hij voor een, voor het gewone publiek, betaalbare prijs mechanisch speelgoed en automaten kon fabriceren, iets dat vóór zijn tijd ondenkbaar leek. Voordien speelden kinderen hoofdzakelijk met poppen , tollen en hoepels, mechanisch aangedreven speelgoed was, voor zover het al bestond, alleen aan beter gesitueerden voorbehouden.
Dit nieuwe boek verschijnt in twee edities: de Franse uitgave heeft als titel "Fernand Martin, fabricant de jouets à Paris, 1878-1912" en in het Engels met als titel: 'Fernand Martin, Toymaker in Paris, 1878-1912'.

Beide boeken hebben 243 pagina's en meer dan 700 afbeeldingen in kleur, hardcover , boekformaat 28 x 28 cm.
Een met het boek meegeleverde DVD toont meer dan 50 video-animaties van werkende speeltjes uit de Martin-collectie van de fotograaf/uitgever.
Voor meer informatie over deze speelgoedboeken verwijzen wij naar de link www.fernandmartintoys.com

CONTACT OPNEMEN
Bel me terug

Stuur mij een e-mail

Maak een afspraak

SOCIAL MEDIA

CERTIFICERING

WERKT VOOR

PRODUCTEN

TECHNIEKEN

NOVITEITEN

OVER DE VOB