Certificering

Certificering

Certificering

Certificering
Historie
Medewerkers
Grootformaat drukwerk


NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van VOB Hardenberg? Vul uw e-mailadres hieronder in.

Certificering

ISO 12647

Colormanagement gaat over de voorspelbaarheid van kleuren. Hoe krijg je de kleuren van het origineel zo voorspelbaar mogelijk in de te drukken reproductie. Het colormanagementsysteem is daarbij de belangrijkste schakel tussen pre-press en het uiteindelijke grafische bedrijf die de output verzorgt. Het systeem zorgt ervoor dat de kleuren op een voorspelbare wijze worden overgedragen van het ene apparaat naar het volgende. Het is in feite een nauwkeurige beschrijving van het kleurgedrag van elk apparaat, bij elke overdracht worden de kleuren aangepast aan de hand van de juiste profielen.

Het werken met een standaard als ISO 12647 maakt het mogelijk grip te hebben op het totale process van full-colour drukwerk. De standaard ICC profielen o.a. verspreidt door het ECI (European Color Initiative) zijn daarbij een hulpmiddel. VOB Hardenberg beschikt als eerste Nederlandse grootformaat drukkerij over dit certificaat en geeft u daarmee de zekerheid van voorspelbare grafische producties.

 

FSC®

VOB Hardenberg biedt u als grootformaatdrukker de mogelijkheid FSC gecertificeerd drukwerk te leveren, waarbij grondstoffen van gecertificeerd papier c.q. hout zijn verwerkt. De keten van een FSC gecertificeerd product begint te allen tijde bij verantwoord bosbeheer. Het hout dat wordt gebruikt komt uit bossen die zijn aangewezen als productiebos. Er gaan dus geen oerbossen en/of andere voor de natuur waardevolle gebieden verloren.

Daarnaast dient de gehele keten te voldoen aan door het FSC bepaalde pakket van eisen, dit traject begint dus bij het bos en eindigt bij de finale consument. Bij een gesloten keten zijn alle schakels gecertificeerd.

Ons COC nummer: SKH-COC-000458

Carbon footprint

VOB Hardenberg heeft MVO en milieubeleid hoog op haar agenda staan. Vanuit het besef dat het maatschappelijk onverantwoord is geen aandacht voor het milieu te hebben is ons beleid er op gericht de te gebruiken middelen, materialen en diensten zo in te zetten dat de impact voor het milieu minimaal is. 

De uitstoot van CO2 is o.i. dan ook een wezenlijk element in deze gehele keten. Door alle factoren inzichtelijk te hebben kan VOB Hardenberg uiteindelijk adequate beslissingen nemen bij aanschaf en/of inzet van middelen en/of materialen. Zo draagt VOB Hardenberg bij aan een verdere reductie van de hoeveelheid CO2 uitstoot. Om het ISO 14064-1 protocol en handelingen te borgen worden we jaarlijks gecertificeerd door het SCGM.

Door gezamenlijk de producties te vervaardigen in Hardenberg draagt u en uw organisatie bij een beter milieu.

Ons certificaatnummer: CC-000029/NL

CONTACT OPNEMEN
Bel me terug

Stuur mij een e-mail

Maak een afspraak

SOCIAL MEDIA

CERTIFICERING